İSTANBUL / GÜNGÖREN - Gençosman İmam Hatip Ortaokulu

İnisiyatif Güngören

- Projenin Gerekçesi

Projemizde; günümüz dünyasında kötü diyebileceğimiz şeylerin gençler üzerindeki etkisi had safhaya ulaşmıştır. Ne kadar çok yapılsa da iyiliklerin konuşulmadığı ve fakat ne kadar az yapılırsa yapılsın kötülüklerin ışık hızıyla yayıldığı bir dönemden geçiyoruz. İnsanların konuşmalarında dünyanın ne kadar kötü bir yere doğru gittiği sürekli söyleniyor. İşte böyle bir ortamda iyilikleri arttırarak dünyanın güzel bir yer olduğunu ve her şeye rağmen yaşamanın güzel olduğunu gençlerimize benimsetmek bütün hayatlarını etkileyecektir.

Ayrıca gençlerimiz genel olarak eğitilmeye muhtaç varlıklar olarak görülmekte –nesne olarak- onların da özne olup sorumluluk alarak güzel şeyler organize edebileceklerini kendilerinin idrak etmesi gerekmektedir.

Projenin Amaçları

• Gençlere; birlikte hareket, organize olma, istişare edebilme bilincini verebilmek.
  • Gençlere takım çalışması kültürünü aşılama.
  • Yol arkadaşlığı ile insani ilişkilerinde birlik ve beraberliği sağlamak için adalet, saygı, nezaket ve diğerkâmlık ile hareket bilincine sahip olunmasını sağlamak.
  • Bir hiyerarşi içerisinde toplantı, karar alma ve istişare etme bilincini kazandırma.
  • Benzer sosyal grup içinde olan gençlerin birbirlerine öğrenmek ve öğretmek için yardımcı olmalarını akran eğitimi ile kazandırma.
  • Bağımlılıkla mücadelede akran eğitiminden faydalanmak.
  • Obezite ile mücadelede akran eğitiminden faydalanmak.
  • Gençlerin aktif olarak zaman geçirebileceği bir sosyal faaliyet alanı oluşturmak.
  • Gençlerin sosyalleşmesi ve liderlik özelliklerinin gelişimine katkı sağlamak.
  • İlim, kültür ve sanat dünyamızın gelişmesine katkı sağlayacak etkinlikler üretmek.
  • Projeye katılanların millî değer bilinçlerinin gelişimine katkı sağlamak.
  • Günümüzde azalmakta olan insani ilişkilerin ve iletişimlerin artmasını sağlamak.
  • İyiliğin her zaman ve mekânda yapılabileceğinin mümkün olduğunu göstermek.

Projenin Hedefleri

• İlçemizde öğrenim gören 7.-10. Sınıflardan seçilecek öğrencilerin her zaman ve mekânda birlikte hareket etmenin ve üretmenin gerekliliğine vurgu yapmak.
  • Gençlerin her daim iyiliğin gücünü ve mutluluğunu idrak etmelerini sağlamak.
  • Akran eğitimi yoluyla bağımlılık ve obezite konularında bilinçli gençler yetiştirmek.

Proje Planı

• Projenin Sahibi:
  • Güngören Kaymakamlığı
  • Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Projenin Uygulama Dönemi:

• Proje, 26.02.2024 – 26.05.2024 tarihleri arasında uygulanacaktır. Projeye kayıt yaptıran takımlara iki haftada bir hedef görevler verilerek bir dahaki haftanın başlangıcında görevlerini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Proje Takvimi

26.02.2024